Aprašymas
Sudedamosios dalys: ryžių miltai, kukurūzų krakmolas, bulvių krakmolas, gliukozė, sausos mielės 3%, druska.
Gali pasitaikyti sojos ir pieno pėdsakų.
Mielinis pyragas
Jums reikės:
1 pakuotės miltų mišinio (200 g), 2 kiaušinių, 50 g cukraus, 150 ml pieno, 30 g aliejaus ar lydyto sviesto, 1 a.š. vanilinio cukraus, vaisiai pagal skonį.
Trupiniai:
Jums reikės:
1 v.š. bulvių krakmolo
1 v.š. ryžių miltų
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. aliejaus ar lydyto sviesto
Paruošimo būdas:
Į dubenį supilti miltų mišinį, cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius, supilti šiltą (30C) pieną.
Išmaišyti (geriausia plaktuvu) iki tolygios masės.
Supili aliejų ar sviestą ir dar plakti apie 2 min.
Paruoštą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą (maždaug 20 cm skersmens) kepimo formą ir palikti šiltoje vietoje pakilti apie 30 min.
Trupiniams paruošti, visus ingridientus sumaišyti.
Ant pakilusios tešlos išdėlioti vaisius ir apipilti trupiniais.
Paruoštą kepti pyragą įdėti į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40 min. Iškepusį galima apibarstyti cukraus pudra.
Kepant veganišką variantą, karvės pieną galima keisti augaliniu, o vietoj kiaušinų naudoti 2 šaukštus linų sėmenų, užpiltus 100 ml šilto vandens ir paliktus pabrinkti 3 min.
Laikyti sausoje vėsioje vietoje.
Pagaminta Lenkijoje
200 g
100 g gaminio
energetinė vertė 1507 kJ / 360 kcal
riebalai 0,6 g
iš kurių – sočiųjų riebalų rūgščių 0,2 g
angliavandeniai 83 g
iš kurių – cukrų 5 g
baltymai 4,2 g
druska 0,25 g
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.