Aprašymas
Sudedamosios dalys: ryžių miltai, bulvių krakmolas, tapijoka, sorų miltai, balkšvojo gysločio luobelės, žaliųjų žirnelių skaidulinės medžiagos, druska, cukrus, tirštiklis hidroksipropilmetilceliuliozė.
Tinka veganams.
Laikyti sausoje vėsioje vietoje.
Jums reikės:
300 g Sano miltų mišinio šviesiai duonai
200 ml drungno vandens
40 g šviežių mielių (apie 11 g sausų mielių)
50 g augalinio aliejaus
Paruošimo būdas:
Į miltų mišinį supilti vandenį su ištirpintomis mielėmis ir aliejumi. Viską maišyti, kol masė taps vienalytė.
Tuomet tešlą sudėti į aliejumi pateptą kepimo formą, viršų patepti vandeniu ir uždengus audiniu palikti pakilti. Tešla turi pakilti maždaug dvigubai.
Tešlai pakilus dėti ją į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 min. Į orkaitę taip pat įstatyti indą su vandeniu. Norint, kad plutelė būtų traški, prieš kišant į orkaitę, galima tešlos viršų patepti vandeniu arba aliejumi.
Pagaminta Lenkijoje
300 g
100 g gaminio
energetinė vertė 1378kJ / 326 kcal
riebalai 0,6 g
iš kurių – sočiųjų riebalų rūgščių 0,1 g
angliavandeniai 71,5 g
iš kurių – cukrų 2,9 g
skaidulinės medžiagos 9,1 g
baltymai 4,0 g
druska 2,6 g
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.