Aprašymas
Sudedamosios dalys: malta bolivinė balanda 94%, malti ryžiai, raugas.
Tinka veganams.
Laikyti sausoje vietoje ir apsaugoti nuo karščio.
Duona
Jums reikės:
80 g pilno grūdo ryžių miltų, 210 g pilno grūdo grikių miltų, 70 g burnočio miltų, 140 g kukurūzų krakmolo, 10 g balkšvojo gysločio luobelių, 7 g sausų mielių, 8 g druskos, 430 ml drungno vandens, 30 ml augalinio aliejaus, 40 ml obuolių sidro acto, riebalų kepimo formai ištepti. .
Paruošimo būdas:
Į dubenį suberkite visus sausus ingridientus ir išmaišykite, tada supilkyti aliejų, actą ir vandenį. Viską kruopščiai išmaišykite, uždenkite audeklu ir leiskite pakilti šiltoje vietoje. Tešlai pakilus, šiek tiek paminkę, dėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Išlyginkite tešlą ir apibarstykite miltais. Kepkite duoną kartu su dubeniu vandens iki 180 C įkaitintoje konvekcinėje orkaitėje maždaug 50 minučių.
Baigus kepti, patiktinkite ar duona iškepė mediniu pagaliuku. Jeigu reikia – kepimo laiką pratęskite.
Iškepusią duoną išimkite iš kepimo formos ir leiskite atvėsti ant grotelių.
SVARBU: Vien su šiuo raugu duonos iškepti nepavyks, nes rauge nėra kildinančių savybių. 500 g miltų reikia 7 g mielių.
Pagaminta Vokietijoje
20 g
100 g gaminio
energetinė vertė 1566 kJ / 370 kcal
riebalai 4,4 g
iš kurių – sočiųjų riebalų rūgščių 0,6 g
angliavandeniai 65 g
iš kurių – cukrų 2,9 g
baltymai 13 g
druska <0,01 g
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.