Aprašymas
Sudėtis: ryžių miltai, bulvių krakmolas, tapijoka, saulėgrąžų branduoliai 8,5%, sorų miltai, balkšvojo gysločio luobelės, žaliųjų žirnelių skaidulinės medžiagos, moliūgų sėklos 2,8%, linų sėmenys 2,8%, druska, cukrus, tirštiklis hidroksipropilmetilceliuliozė.
Tinka veganams.
Jums reikės:
350 g Sano miltų mišinio duonai su sėklomis
250 ml drungno vandens
40 g šviežių mielių (apie 11 g sausų mielių)
50 g augalinio aliejaus
Paruošimo būdas:
Į miltų mišinį supilti vandenį su ištirpintomis mielėmis ir aliejumi. Viską maišyti, kol masė taps vienalytė.
Tuomet tešlą sudėti į aliejumi pateptą kepimo formą, viršų patepti vandeniu ir uždengus audiniu palikti pakilti. Tešla turi pakilti maždaug dvigubai.
Tešlai pakilus dėti ją į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 min. Į orkaitę taip pat įstatyti indą su vandeniu. Norint, kad plutelė būtų traški, prieš kišant į orkaitę, galima tešlos viršų patepti vandeniu arba aliejumi.
Pagaminta Lenkijoje
350 g
100 g gaminio
energetinė vertė 1514kJ / 360 kcal
riebalai 6,4 g
iš kurių – sočiųjų riebalų rūgščių 0,8 g
angliavandeniai 64,5 g
iš kurių – cukrų 2,8 g
skaidulinės medžiagos 7,9 g
baltymai 6,8 g
druska 2,2 g
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.